/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Proiectele a trei moldoveni sunt printre finaliștii unui concurs în România. Premiul cel mare este de 5000 de euro

missing
25 august 2017, ora 06:24

„Provocarea offline” este proiectul realizat de Mihai Stamati, care te face să conștientizezi și să apreciezi tot mai mai mult clipele în care ai oameni dragi alături și poți comunica cu ei tet-a-tete. Dispozitivul „Provocarea offline” este destinat în special locurilor de întâlnire dintre prieteni și este menit să descurajeze obișnuința de „a sta cu nasul în telefon” mai tot timpul, făcându-i pe oameni în acest fel să interacționeze live măcar atunci când au prietenii alături. Prototipul va fi expus la București în perioada 4-22 septembrie.

„Roll” este un alt proiect realizat de o echipă din Moldova. Roll este o lampă minimalistă cu o boxă bluetooth, senzori climă și un asistent inteligent integrat. Portabilă și cu un design minimalist, datorită construcției sale este creată iluzia depăsirii forței de greutate astfel obținem aspectul „dinamic” al lămpii. Prototipul va fi expus la Cluj-Napoca și va putea de-asemenea să fie testat în perioada 4-22 septembrie. Echipa este formată din: Andrei Gramatschii, Roman Naghirneac, Vadim Casap și Andrian Jurat.

EM Power Bank este al treilea proiect realizat de un moldovean și anume de Andrei Zbancă. Power bank realizat de Andrei este dotat cu memorie internă la alegerea utilizatorului. Dispozitivul dat te va face s nu ai grijă de memoria și bateria telefonului în timp ce nu ești acasă. Cu dispozitivul dat poți asculta și muzica, dar în același timp îl mai poți folosi și ca bec. De asemenea, „EM” poate fi folosit ca pentru telefon.

Concursul a fost lansat în această vară, iar participanții erau invitați să creeze obiecte smart, cu implicare de tehnologii și funcționalități legate de domeniu de telefonie mobilă și alte sisteme de comunicare sau periferice pentru acestea. La încheierea concursului juriul de specialitate va oferi marele premiu în valoare de 5000 Euro, iar alte 12 premii de popularitate vor fi oferite designerilor, lucrările cărora au acumulat acele mai multe voturi din partea publicului. Astfel, dacă va plăcut unul dintre proiectele băieților îi puteți ajuta cu un vot aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram