/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Tinerii din Cahul pot participa gratuit la un workshop unde vor învăța să creeze scurtmetraje. Detalii

missing
25 august 2017, ora 13:07

Workshop-ul este gratuit, iar limba de predare va fi română și sunt așteptați 15 tineri, interesați de domeniul cinematografiei. Aceștia, timp de șase zile participanții vor învăța despre mediile fundamentale pentru realizarea unui film documentar: cameră și înregistrare de sunet, baze ale scrierii scenariului de documentar și montaj. Apoi vor aplica ce au învățat prin crearea de proiecte de grup sub ghidarea tutorilor. După etapele de producție și post-producție ale filmelor realizate, fiecare grup își va proiecta filmul în fața colegilor, după care se vor purta discuții în cadrul cărora se încurajează exprimarea părerilor constructive.

Filmele finalizate vor fi proiectate pe ecran mare, în ultima zi a festivalului.

Termenul limită de aplicare este 10 septembrie 2017. Pentru a putea participa trebuie să completați formularul. Pentru mai multe informații scrieți la adresa de e-mail info@moldoxfestival.com.

Workshop-ul are ca obiective creșterea coeziunii echipei, stimularea stimei de sine și dezvoltarea competențelor prosociale. Prin natura activităților, participanții vor dezvolta un nivel de atenție ridicat față de problemele sociale ale comunității și capacitatea de a folosi puterea poveștilor pentru a produce schimbări.

În cadrul workshop-ului instructori vor fi:

Nora Agapi a absolvit UNATC București și are un masterat în Artele Digitale la Universitatea din Atena. A fost director de imagine al câtorva documentare de lung-metraj (“American Oasis”, “Harvesting the Sky to Live in a Dry Land”, “Decoding Dacia”, “Off the Beaten Track”, “Forest of Crocodiles”, “Low Cost”, “Leaving Transylvania”), și al mai multor scurt-metraje, atât documentare cât și de ficțiune. Este membră a RSC (Romanian Society of Cinematographers). Documentarele ei au fost selectate la festivaluri de top (Berlin, Rotterdam, TIFF, Astra etc) Are, de asemenea, o bogată experiență ca fotograf: colaborează cu agenția Corbis, a avut lucrări publicate în reviste importante precum: National Geographic, Sunday Times, Cosmopolitan, Elle, FHM si 4WD.

Roxana Comes a studiat Teatrologie și Film de animație la UNATC București. Are o experiență profesională diversă care include: fotografie, editare foto, producție video (reclame, scurt și lung metraj, documentar), montaj, construcție décor, scenografie. Munca în domeniu cinematografiei a adus-o aproape de profesioniști precum Histroy Channel (Sons of Liberty, 2015), actori ca Gerard Depardieu și Harvey Keitel (A Farawell to Fools, 2013) sau regizorul Corneliu Porumboiu (Polițist, adjectiv, 2009). Roxana are o pasiune pentru filmul documentar. A lucrat ca producător executiv pentru documentarul social Ai nimănui/Hercule’s Shelter, 2006( produs pentru TVR) și pentru Ciobanul zburător/The Flying Shepherd, 2008 (Aristoteles Workshop), care a câștigat câteva mențiuni și premii la festivaluri de film importante (Locarno, DaKino, Full Frame USA, IPIFF).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram