Lovitură dură pentru concernul Samsung. Moștenitorul imperiului sud-coreean a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupție. Instanța l-a găsit vinovat de faptul că ar fi donat milioane de dolari, în încercarea de a obține favoruri prezidențiale, alături de alți patru directori executivi. Aceștia s-au ales cu pedepse mai blânde.

Tribunalul districtului central din Seul a stabilit că vicepreşedintele Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri, se face vinovat de corupţie, deturnare de fonduri, ascunderea veniturilor ilicite şi transferul ilegal de bunuri în străinătate.

Acesta a fost implicat și în scandalul răsunător care a condus la îndepărtarea de la putere a fostei preşedinte a ţării. Omul de afaceri ar fi oferit 38 de milioane de dolari mită unui apropiat al fostei președinte sud-coreene pentru a obţine acordul guvernului în privinţa unei fuziuni între două filiale ale companiei Samsung. Procurorii ceruseră anterior o pedeapsă de 12 ani de închisoare. Pe de altă parte, avocații săi au afirmat că acuzațiile sunt nejustificate, iar suspecții nu au așteptat nimic la schimb pentru donații.

Omul de afaceri se află în închisoare din luna februarie. Arestarea lui reprezintă o lovitură gravă dată companiei Samsung, deoarece poate afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investiții și achiziții. Grupul Samsung este responsabil pentru o cincime la economia sud-coreeană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!