/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cea mai mare bancă privată din Rusia este în pragul colapsului. Statul se pregăteşte să intervină să o salveze

26 august 2017, ora 14:52

Otkritie a pierdut 611 miliarde de ruble (în jur de 10,4 miliarde de euro) din depozite, aproximativ 20% din bilanţ, în ultimele 2 luni.

Ţara a introdus un regim de bail-in în mai, care permite băncii centrale să preia controlul unei bănci aflate în dificultate printr-un fond nou creat, şi impune pierderi investitorilor şi creditorilor. Banca centrală nu a decis încă dacă va acţiona, dar dacă va lua hotărârea, Otkritie va fi sub administraţia temporară a fondului.

Fondatorul Otkritie, Vadim Belayev, a spus că banca nu negociază cu banca centrală legat de preluarea controlului de către fondul de stat. Banca centrală nu a comentat.

Acţiunile Otkritie au scăzut cu 8% pe bursa din Moscova vineri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram