Astăzi, 27 august 2017, conducerea țării a participat la evenimentele dedicate celor 26 de ani de independență a Republicii Moldova. Sărbătoarea a început cu depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la Complexul memorial „Eternitate". La eveniment au participat președintele țării Igor Dodon, premierul Pavel Filip, președintele Parlamentului Andrian Candu, miniștrii din cabinetul Filip, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Flori au mai depus și deputații comuniști, democrați și cei liberali.

mmf

Pe parcursul acestei zile, în inima Capitalei, pe Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc un vast program cultural-artistic, susţinut de interpreți de muzică populară, fanfare și ansambluri folclorice, colective de dansuri populare. În scenă vor evolua ansamblurile „Joc”, „Mărțișor”, orchestra „Fluieraș”, orchestra Academiei de Muzică „Big Jazz Orchestra”, orchestra fraților Advahov și alte colective artistice.

Ziua Independenței Republicii Moldova este marcată anual, la data de 27 august, atunci când a fost adoptată și semnată Declarația de Independență față de Uniunea Sovietică, în anul 1991.

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!