Ofițerul CNA, Cristian Richicinschii, reținut vineri a fost plasat în arest. Acesta va sta după gratii următoarele 30 de zile. Într-un articol publicat de „Ziarul de Garda”, reporterii publicației susțin că probele dispărute dintr-un dosar gestionat de suspect se referă la aproape 50 de mii de euro și un kilogram de aur.

Ofițerul Centrului Național Anticorupție (CNA) reținut este Cristian Richicinschi, fiul lui Iurie Richicinschi, care a ocupat în ultimii ani mai multe funcții importante în stat, el fiind consilierul democratului Marian Lupu, în perioada în care acesta deținea funcția de președinte interimar al R. Moldova, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, dar și director adjunct al Serviciului Pază și Protecție de Stat.

Vineri, 25 august 2017, într-un comunicat de presă al CNA se menționează că un anchetator CNA care și-a depus demisia a ajuns să fie anchetat de foștii săi colegi după, ce în timpul verificării actului de predare a dosarelor pe care le gestiona, s-a constatat că lipsesc mai multe probe și că, deja fostul ofițer, a fost reținut pentru 72 de ore.

„Pentru clarificarea cazului a fost iniţiată o cercetare de serviciu şi a fost sesizată Procuratura Anticorupţie. Pe fapta descrisă a fost pornită o urmărire penală, iar persoana a fost reţinută pentru 72 de ore. Direcţia securitate internă a CNA va acorda asistenţa necesară procurorilor pentru a examina cazul sub toate aspecte”, este scris în comunicatul CNA.

Cristian Richicinschi a fost angajat în cadrul CNA de aproximativ jumătate de an. Acesta a fost, anterior, ofițer de urmărire penală în cadrul Direcției Sud a Departamentului Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, funcția în care a fost angajat la 14 decembrie 2016.

Conform declarației de avere și interese pentru anul 2016, Richicinschi a încasat aproximativ 20 de mii de lei, fiind angajat în cadrul Direcției Vest, apoi în cadrul Direcției Sud a Poliției de Frontieră. El deține un teren pentru construcții și o 1/4 dintr-o casă, în a cărei posesia a intrat în 1994, de la naștere.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!