Zi memorabilă pentru copiii polițiștilor de frontieră. Astăzi, aceștia au asistat la un spectacol unic, oferit chiar de părinții lor. Micuții au urmărit cu sufletul la gură cum sunt reținuți infractorii și au făcut cunoștință cu patrupezii instituției. După reprezentație, copiii au fost cuceriți de munca părinților, arătându-se convinși că și ei vor apăra frontiera atunci când vor crește mari.

Deși din cauza ploii au stat mai mult sub copaci, copiii au rămas impresionați de măiestria deținătorilor de bereta verde. Polițiștii le-au demonstrat cum se rețin infractorii, iar mai apoi au luptat corp la corp.

Unii au intrat în rol, imaginându-și că sunt adevărați luptători. Și dacă scenele de luptă i-au lăsat cu gura căscată, atunci inimile copiilor au fost topite de Lucky, patrupedul poliției de frontieră.
„Mi-a plăcut cum a mirosit unde e pachețelul, și mi-a plăcut cum se rostogolea”.
„Eu demult visez la un animal de companie. – Dar părinții îți permit? – Nu, până când cea mică nu va crește”.

La final, micuții s-au arătat convinși că vor păși pe urmele părinților. „Tatăl meu este grănicer, profesia asta o are demult și am luat pasiunea de la el”, a afirmat un micuț.

Părinții spun însă că munca la frontieră nu este deloc simplă. „Este un lucru nu chiar ușor, dar trebuie să fie multă tărie de caracter, mult spirit”.

Nici salariul unui polițist de frontieră nu este foarte atractiv. În medie, valoarea acestuia este de 4500 de lei. „Noi sperăm ca salariile noastre să fie mărite, dar, credeți-mă, suma respectivă nicidecum nu influențează calitatea serviciilor pentru cetățenii noștri”, a declarat Fredolin Lecari, șeful Poliției de Frontieră.

Tot astăzi, cu ocazia proclamării independenței, cei mai buni polițiști de frontieră au fost decorați. În prezent, în cadrul departamentului activează 3500 de angajați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!