Evaziune fiscală în proporții deosebit de mari la „ProImobil”. Conducerea companiei este suspectată că ar fi prejudiciat Bugetul de Stat cu aproape cinci milioane de lei. Potrivit procurorilor, majoritatea angajaților companiei și-ar primi salariile în plic. Procurorii au realizat 17 percheziții în oficiile, automobilele și la domiciliile factorilor de decizie. În timpul perchezițiilor, un manager și un administrator au fost reținuti pentru 72 de ore. Administrația companiei neaga acuzațiile.

Procurorii au ridicat mai multe calculatoare, cutii cu acte, înscrisuri, contracte, dar și aproape 400 de mii de lei, bani care nu erau indicați în evidența contabilă. „De către factorii de decizie a SRL „Pro imobil Group” a fost organizată și folosit o schemă de gestionare a întreprinderii. În scop de prestare a serviciilor de comercializare a bunurilor imobile cu încasarea mijloacelor în numerar – operațiuni care nu sunt reflectate în contabilitatea întreprinderii”, a precizat Constantin Miron, procuror „PCCOCS”.

Astfel, potrivit probatoriului, în ultimii doi ani compania s-ar fi eschivat de la achitarea impozitelor în mărime totală de aproape cinci milioane de lei. În plus, procurorii susțin că și agenții imobiliari care activau în cadrul companiei erau angajați neoficial. „La întreprindere sunt angajați circa 80 de agenți de vânzări, salariul mediu al cărora reprezintă 2700 de euro lunar, nedeclarat”, specificat Miron.

Pe de altă parte, reprezentanții administrației companiei vizate neagă acuzațiile. „Noi suntem absolut transparenți în activitatea noastră și nu avem ce ascunde. De aceea am pus la dispoziția toate materialele, documentele și tehnica de calcul, la dispoziția organelor de drept pe care le-au solicitat. 06:07-06:12 Noi toți suntem angajați oficial – ei astăzi au luat poate și acte de genul acesta”, Veronica Sîrghi, reprezentant al administrației „Pro Imobil Grup”

Potrivit procurorilor, fondatorul companiei nu a fost reținut, deoarece se afla peste hotare. Dacă vor fi recunoscuți vinovați, factorii de decizie din cadrul companiei riscă până la șase de ani de pușcărie pentru evaziune fiscală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!