/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. Pro Imobil ar fi prejudiciat statul cu 5 mln. de lei

28 august 2017, ora 19:11

Procurorii au ridicat mai multe calculatoare, cutii cu acte, înscrisuri, contracte, dar și aproape 400 de mii de lei, bani care nu erau indicați în evidența contabilă. „De către factorii de decizie a SRL „Pro imobil Group” a fost organizată și folosit o schemă de gestionare a întreprinderii. În scop de prestare a serviciilor de comercializare a bunurilor imobile cu încasarea mijloacelor în numerar – operațiuni care nu sunt reflectate în contabilitatea întreprinderii”, a precizat Constantin Miron, procuror „PCCOCS”.

Astfel, potrivit probatoriului, în ultimii doi ani compania s-ar fi eschivat de la achitarea impozitelor în mărime totală de aproape cinci milioane de lei. În plus, procurorii susțin că și agenții imobiliari care activau în cadrul companiei erau angajați neoficial. „La întreprindere sunt angajați circa 80 de agenți de vânzări, salariul mediu al cărora reprezintă 2700 de euro lunar, nedeclarat”, specificat Miron.

Pe de altă parte, reprezentanții administrației companiei vizate neagă acuzațiile. „Noi suntem absolut transparenți în activitatea noastră și nu avem ce ascunde. De aceea am pus la dispoziția toate materialele, documentele și tehnica de calcul, la dispoziția organelor de drept pe care le-au solicitat. 06:07-06:12 Noi toți suntem angajați oficial – ei astăzi au luat poate și acte de genul acesta”, Veronica Sîrghi, reprezentant al administrației „Pro Imobil Grup”

Potrivit procurorilor, fondatorul companiei nu a fost reținut, deoarece se afla peste hotare. Dacă vor fi recunoscuți vinovați, factorii de decizie din cadrul companiei riscă până la șase de ani de pușcărie pentru evaziune fiscală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram