A obosit să străbată țara în lung și-n lat cu mașina, așa că a ales să se deplaseze cu elicopterul. Liderul democraților, Vlad Plahotniuc, ar fi întreprins mai multe vizite prin țară cu un aparat de zbor înregistrat în Turcia. Săptămâna trecută elicopterul a fost surprins de mai mulți internauți aterizând pe un stadion din Chișinău. Democrații spun că nu și-au văzut șeful cu un elicopter.

Acest elicopter a fost surprins vineri aterizând pe un stadion din sectorul Rîșcani al capitalei. Portalul „Omega” scrie că la bordul aeronavei s-ar fi aflat președintele PDM, Vlad Plahotniuc. Din imaginile video se vede că regiunea este păzită de mai mulți polițiști de patrulare.

Cei de la INP nu ne-au răspuns deocamdată pe cine păzeau aceștia. Informațiile sunt confirmate de serviciul de urmărire a zborurile Flightradar24, potrivit căruia, ulterior, aparatul de zbor s-a îndreptat spre Ivancea.

Coincidență sau nu, în aceeași zi, la o tabără de odihnă din regiune, Plahotniuc s-a întâlnit cu tinerii democrați. În timp ce purtătorul de cuvânt al partidului a refuzat să comenteze situația, democratul Sergiu Sîrbu, prezent și el la eveniment, a spus că nu știe cu ce mijloc de transport a ajuns președintele PDM acolo.

„Nu am observat cu ce mijloc de transport a venit dl președinte. Noi am fost complet în altă zonă. Personal, nu l-am văzut niciodată nici să urce, nici să iasă dintr-un aparat de zbor”, a declarat Sîrbu.

Aceasta nu ar fi fost, însă, singura deplasare a lui Plahotniuc cu elicopterul. Joi, după o vizită la Leova, aceeași aeronavă a aterizat în apropiere de parcul Valea Morilor.

Potrivit Flightradar24, ulterior, aparatul de zbor s-a îndreptat spre parcarea de la Aeroportul din Chișinău. Conform aceluiași portal de știri, Plahotniuc ar fi mers la Leova în interese de partid, fiind însoțit de premierul Pavel Filip, fapt neconfirmat, însă, de Serviciul de Presă al Guvernului.

Solicitați de TV8, reprezentanții Autorității Aeronautice Civile au spus că aeronava a avut permisiunea să aterizeze în țara noastră din Turcia pe 23 august. Ieri, elicopterul și-a luat zborul spre Istanbul. Totuși, instituția a menționat că nu deține nici o informație despre pasageri, autorizațiile eliberate fiind depersonalizate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!