Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a trei colaboratori ai Serviciului Vamal din cadrul postului vamal „Giurgiuleşti” şi a unui şofer de camion care, făcând parte din acelaşi grup criminal, în perioada de timp aprilie 2017 - mai 2017, au organizat trecerea peste frontiera vamală a Republicii Moldova a produselor de tutungerie în proporţii deosebit de mari.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că trei angajaţi ai Serviciului Vamal, operatori ai aparatului de scanat de tip „Rapiscan”, făceau parte dintr-un grup criminal organizat, specializat în contrabanda cu ţigări, funcţionarilor revenindu-le rolul de facilitare, prin denaturarea şi mușamalizarea rezultatelor scanării mijloacelor de transport, a trecerii peste frontiera vamală a obiectelor de contrabandă, ascunse în locuri special amenajate în semiremorcile autocamioanelor care transportau mărfuri în România.

Valoarea totală a produselor de tutungerie, trecute în mod fraudulos peste frontiera vamală a Republicii Moldova cu implicarea făptuitorilor, se estimează la 1 405 026 lei.

În caz de condamnare, inculpaţii riscă pînă la 10 ani închisoare.

Investigaţiile pe caz continuă, în scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională deconspirată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!