ONG -ul Orașul Mediu a înscris cinci proiecte pentru a fi finanțate din bugetul civil al municipiului Chișinău. Comisia de evaluare a acceptat toate proiectele organizației, iar din 1 septembrie se va începe etapa de vot online, în baza căreia se va decide ce proiecte vor primi bani și care vor fi realizate. Astfel, reprezentanții organizației au venit cu o scurtă descriere a proiectelor pentru ca din simple idei să devină realitate. Mai jos vedeți lista proiectelor

1.​ ​„Tar​ ​the​ ​roads,​ ​not​ ​your​ ​lungs”​. Ideea proiectului a fost inspirată de la campania germană antitutun „Ich werde Nichtraucher”. Proiectul va reprezenta o campanie ce va include amplasarea unor coșuri de gunoi destinate exclusiv mucurilor de ​țigară. Organizația și-a propus ca prin aspectul lor să tragă un semnal de alarmă referitor la faptul că orașul Chișinău se confruntă cu problema poluării spațiilor publice cu reziduuri menajere, iar locurile pentru fumători sunt amenajate necorespunzător cu legislația, Legea Nr 278 din 14.12.2007 privind controlul tutunului.

2.​ ​Proiectul​ ​„Take​ ​a​ ​break”​ reprezintă o modalitate de a promova un mod sănătos de viață, amenajând spațiile cunoscute drept locuri frecvente de oprire a cicliștilor. Acesta va presupune instalarea unor mese specializate, din metal sau plastic termorezistent, unde orice ciclist, amator sau profesionist ar putea să ia o pauză de odihnă sau chiar ​să lucreze. ​Ţinând cont de faptul că municipiul Chișinău aspiră spre a deveni un oraș cu un nivel de dezvoltare mai ridicat, acest proiect va contribui la îmbunătățirea aspectului orașului.

Foto: bicitech.it

3.​ „Aritmetica​ ​sufletului”. Scopul proiectului este de a promova arta, în special muzica clasică. Orice doritor va putea să cânte la acel pian, care va fi colorat de către pictorii tineri de la colegiul de arte din Chișinău. Pentru primele weekend-uri, A.O. „Orașul Meu”, care sunt ​și autorii acestei idei, se oferă să invite artiști care vor bucura mulțimea cu compoziții la pian a celor mai cunoscuți compozitori. Acel scuar va deveni locul de întâlnire al multor persoane iubitoare de artă, indiferent de vârstă, sex sau naționalitate.

Foto: nur.cn

4.​ „Broderii​ ​de​ ​Chișinău”​. Scopul proiectul este de a îmbunătăți aspectul clădirilor devastate din Chișinău, prin amplasarea unor broderii de scară largă pe fațadele acestora. Materialele pe care le vom folosi sunt: plasă metalică, frânghie rezistentă folosită la fabricarea hamacelor, iar broderiile vor fi realizate preponderent în stil național.

Foto: pinterest.com

5. „Scara​ ​Trandafirilor”​ este primul proiect al organizației, unde cum spun ei au comis greșeli neintenționate sau poate uneori circumstanțele i-au depășit. Acum vor să-și ofere lor ​și Scării încă o ​șansă.

Dacă va impresionat unul dintre proiecte, atunci le puteți vota accesând link-ul www.chisinau.md, proiectele Orașul Meu sunt sub numerele 26,27,28,29,30.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!