Doi cetățeni moldoveni care traficau în România, tinere cu statut social vulnerabil, au fost reținuți. Fetele, cărora li se promiteau slujbe bine plătite în orașul București, erau obligate să se prostitueze.

Acum trei luni, forțele de ordine au intrat în posesia unei informații despre doi locuitori ai raionului Căușeni, ambii de 23 de ani, care profitând de naivitatea tinerelor și de situația lor materială precară, le racolau și le transportau în România.

Astfel, în baza informațiilor acumulate, dar și în vederea reținerii proxeneților în flagrant delict, a fost realizat un filaj al acțiunilor infracționale. În rezultat, s-a stabilit că persoanele vizate după indentificarea potențialei victime, acorda suportul necesar în perfectarea actelor de călătorie. Ulterior, asigura nemijlocit transportarea acesteia peste frontiera de stat. În acest sens, pe traseu Chișinău-Leușeni, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea acestora în timp ce intenționau să iasă din țară împreună cu o tânără racolată.

Pe numele ambilor reținuți au fost emise mandate de arest preventiv pentru 25 și respectiv 30 de zile. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în scopul identificării altor victime, dar și a persoanelor implicate în infracțiune.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!