/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Suspendarea programului Work & Travel: Ambasada SUA speră ca administrația Trump să nu recurgă la restricții

29 august 2017, ora 18:48

Potrivit publicației „Wall Street Journal”, administrația de la Casa Albă analizează posibilitatea reducerii numărului programelor prin care studenții merg la muncă, pe timpul verii, în SUA. Încă atunci când a fost învestit în funcție, Donald Trump, a promis că va proteja piața muncii și va înăspri legea privind migrația.

De azi înainte ne vom ține de principiul America și doar America are prioritate. Fiecare decizie privind comerțul, impozitele, imigrația, privind afacerile externe va fi adoptată astfel încât de ele să beneficieze muncitorii și familiile americane. Protecția va duce la prosperitate și la puterea americanilor. Eu voi lupta cu fiecare respirație a corpului meu și niciodată nu am să vă fac să îngenunchiați”, a declarat președintele american.

Ambasada Statelor Unite de la Chișinău, speră să nu se recurgă la restricții. La rândul lor, studenții moldoveni speră ca președintele american să renunțe la intenția de a le restricționa accesul pe piața muncii din SUA.

„E o oportunitate bună de a pleca pentru studenți. Și e cam rău”.

„Eu cred că este o oportunitate pentru toți studenții să se ducă peste hotare în America”.

„În general eu cred că e oportunitate bună, pentru că foarte mulți vor să meargă, foarte mulți merg și nu știu, nu am văzut despre asta, dar nu înțeleg de ce vor să sisteze”.

TV8 a încercat să afle și poziția administratorilor de firme ce prestează servicii de tipul Work and Travel. Aceștia însă au preferat să ia apă în gură pe motiv că nimic nu este clar deocamdată și nu vor să sperie, în zadar, studenții.

Reprezentantul unei companii Work and Travel ne-a spus doar că vara aceasta au plecat mai puțini studenți în Statele Unite, deoarece ar fi primit refuz din partea Ambasadei.

Nu am reușit să aflăm numărul exact al celor care au plecat totuși în America, dar nici câți dintre ei au revenit acasă.

Potrivit unui raport din 2016 al Departamentului pentru Securitate Internă al SUA, Moldova se clasează pe locul doi în lume după numărul studenților care depășesc perioada de ședere în SUA. 644 dintre ei au încălcat termenul de ședere în 2016. Mai neascultători decât moldovenii au fost doar libienii.

Potrivit prevederilor legale, programul Summer Work and Travel are o durată de cel mult patru luni și se referă doar la perioada vacanței de vară a studenților. Aplicanții se obligă prin semnătură să se întoarcă în țară, înainte de expirarea celor 4 luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram