/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Trecute de 60, dar cu hobby-uri sănătoase. Bunicuțele din Africa de Sud sunt pasionate de box

29 august 2017, ora 17:00

Deși este un sport dur și nu unul pe care l-ați asocia în mod direct cu pensionarii, aflați că într-o comună din Africa de Sud mai multe bătrânele învață cum să se protejeze și să se mențină în formă datorită boxului.

Antrenorul, un bărbat de 40 de ani, spune că grupa numără în prezent peste 30 de femei. Ca să nimerești aici, trebuie să ai cel puțin 60 de ani împliniți. Printre bătrânele pasionate de box este și Zodwa Twala, de 75 de ani. Femeia a povestit pentru BBC că a început antrenamentele pentru a învăța cum să se apere: „Îmi place boxul. Când mă antrenez, mă simt mai tânără. Nu simt durere. Chiar mă face să ma simt foarte bine”.

Totuși, din cauza vârstei înaintate femeilor le este greu, uneori, să performeze, însă nimic nu le convinge să renunțe. Pentru că acolo unde este pasiune, vârsta nu mai are importanță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram