Un moldovean în vârstă de 36 de ani a fost denunțat de tribunalul fiscal din regiunea Reggio Emilia, după ce a fost descoperit că acesta este bănuit de o fraudă fiscală în mărime de milioane de euro.

Potrivit presei italiene, moldoveanul conducea un grup de companii ce aveau legătură cu sistemul de „cutii chinezești”, care erau transportate în străinătate fără a plăti impozitele necesare în Italia.

În urma perchezițiilor, poliția a ridicat documente, manuscrise pentru rezervări, facturi vamale, 24 de mii de euro, precum și 40 de mașini cu o valoare de 80 de mii de euro.

Bărbatul deținea mai multe mașini și companii care nu erau compatibile cu poziția sa fiscală. Investigațiile ulterioare au demonstrat că companiile era conectate între ele, în sensul că una deținea proprietatea alteia. După ce au fost realizate un număr mare de afaceri, mai ales în comerțul cu ridicata, companiile au fost mutate în Bulgaria, însă fără ca să fie achitate impozitele necesare Italiei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!