Astăzi dimineață, în jurul orei 10:00, pe strada Gagarina al municipiului Bălți, un echipaj al INP a stopat un autoturismul de model „BMW”, înmatriculat în altă țară. Conducătorul auto a ignorat cerințele legale de a stopa, însă fiind urmărit în comun cu un alt echipaj de patrulare, în apropriere de satul Elizaveta din municipiul Bălți, mașina suspectă a fost oprită.

Șoferul, un bărbat de 31 de ani, locuitor al satului Mărinești, raionul Sângerei și cei doi pasageri au încercat să fugă de inspectorii de patrulare, însă imediat au fost reținuți.

Aceștia au fost escortați la Inspectoratul de poliție, unde șoferul a fost supus testării alcoolscopice, rezultatul fiind de 1.08 mg/l de alcool în aerul expirat.

Conform legislației, conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, se pedepsește cu amendă în mărime până la 42 500 de lei cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Angajații #INP vor intensifica patrularea pe traseele naționale și vor activa în regim sporit întru prevenirea evenimentelor rutiere neplăcute și consecințele acestora, deoarece principalele cauze a producerii accidentelor rutiere este depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate la volan.

De asemenea, echipajele INP dotate cu echipamentul de măsurare a vitezei de tip “RADAR” la fel vor active pe drumurile din țară.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!