De 1 septembrie, poliția va desfășura activităţi cu caracter educativ-preventiv dedicate prioritar elevilor, care pentru prima dată vor păşi pragurile instituţiilor de învăţământ din ţară.

Şeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, a dispus luarea unor măsuri suplimentare pentru un început de an şcolar în siguranţă. În acest sens, vineri, 1 septembrie, polițiștii vor fi alături de elevi, părinţi şi cadre didactice la careurile dedicate „Primului sunet”.

Echipaje mixte de polițiști ai Serviciilor securitate publică și Inspectoratului Național de Patrulare vor fi prezente, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care va avea loc intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor dar și la careurile festive.

Conducătorii auto sunt atenționați să atragă o atenție deosebită la trecerile de pietoni, în special, în preajma instituțiilor de învățământ, să acorde prioritate micilor pietoni și să respecte regulile de circulație.

Pentru un drum spre școală și spre casă în siguranță, Poliţia recomandă elevilor:

– să circule numai pe trotuare;
– să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere;
– să traverseze strada după ce s-au asigurat temeinic, doar la trecerile semaforizate și doar la culoarea verde a semaforului;
– acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor şi cât mai aproape de marginea acestora.

Totodată, Poliția oferă și câteva recomandări pentru părinți:

supravegheaţi în permanenţă modul în care copiii respectă regulile de deplasare pe drumul public;
– amintiţi-le mereu regulile de circulaţie şi importanţa respectării acestora, prin oferirea unor exemple de bună conduită în trafic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!