La Cimișlia va avea loc Festivalul Strugurelui. Mergi la eveniment și gustă cei mai gustoși struguri din Moldova

31 august 2017, ora 06:10

La festival vor participa agenţi economici şi persoane fizice din raioanele viticole ale ţării, producători de utilaje şi ambalaje pentru struguri, furnizori de produse de uz fitosanitar şi fertilizanţi, invitaţi din ţară şi de peste hotare, reprezentanţi ai mediului academic și colective artistice.

În anul 2016 producătorii din subsector au obţinut o recoltă de peste 110 mii tone, acoperind integral necesităţile pieţei interne şi au livrat la export circa 55 mii tone. În acest context, s-a reuşit a păstra pieţele tradiţionale şi au fost deschise pieţe noi, inclusiv în ţările din cadrul Uniunii Europene (Polonia, Cehia).

Totodată, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, în comun cu Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor Strugurilor din Moldova în baza unei analize a datelor privind activităţile de producere şi comercializare, inclusiv, exportul strugurilor în sezonul 2016, va menţiona anul acesta în cadrul „Festivalului Strugurelui” ediţia 2017 cu diplome ale ministerului după cum urmează:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram