/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Albot, un nou rezultat istoric. Tenismenul nostru a acces în turul trei al turneului US Open

31 august 2017, ora 18:37

Pentru a se califica în cel de-al 3-lea tur al US Open, Albot s-a confruntat cu reprezentantul din Taipei, Yen-Hsun Lu, care are o cotă mai bună decât moldoveanul, aflându-se pe poziția 63 ATP, în timp ce sportivul nostru este pe 138. Chiar și așa, Albot a început excelent partida, impunându-se în primele 2 seturi cu scorul de 6-2 și 7-6.

Lu a revenit spectaculos însă, câștigând următoarele 2 seturi cu 7-5 și 6-0. Astfel, tenismenul din Taipei a trimis partida în decisiv. Chiar dacă ambii sportivi au mers cot la cot, generând scorul de 6-6, Albot s-a impus spectaculos la tie break, câștigând și al 5-lea set cu 7-6. În următorul tur, sportivul nostru va da pieptul cu ocupantul  locului 21 mondial, americanul Sam Querery. Este o premieră pentru tenismenul moldovean accederea în turul 3 la un turneu de Grand Slem. Pentru această performanță, Albot și-a asigurat 90 de puncte ATP care îl vor putea ridica în clasamentul mondial și o sumă de 144 mii de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram