Încă o performanță istorica pentru cel mai bun tenismen moldovean, Radu Albot. Sportivul nostru a acces în turul 3 la una din cele mai prestigioase competiții de tenis, turneul de Mare Slem, US Open. După o confruntare care a durat 4 ore, Albot a smuls victoria de la reprezentantul Taipeiului, ocupantul locului 63 mondial.

Pentru a se califica în cel de-al 3-lea tur al US Open, Albot s-a confruntat cu reprezentantul din Taipei, Yen-Hsun Lu, care are o cotă mai bună decât moldoveanul, aflându-se pe poziția 63 ATP, în timp ce sportivul nostru este pe 138. Chiar și așa, Albot a început excelent partida, impunându-se în primele 2 seturi cu scorul de 6-2 și 7-6.

Lu a revenit spectaculos însă, câștigând următoarele 2 seturi cu 7-5 și 6-0. Astfel, tenismenul din Taipei a trimis partida în decisiv. Chiar dacă ambii sportivi au mers cot la cot, generând scorul de 6-6, Albot s-a impus spectaculos la tie break, câștigând și al 5-lea set cu 7-6. În următorul tur, sportivul nostru va da pieptul cu ocupantul  locului 21 mondial, americanul Sam Querery. Este o premieră pentru tenismenul moldovean accederea în turul 3 la un turneu de Grand Slem. Pentru această performanță, Albot și-a asigurat 90 de puncte ATP care îl vor putea ridica în clasamentul mondial și o sumă de 144 mii de dolari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!