/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Coșmarul continuă în Texas. Două explozii s-au produs la o uzină chimică

31 august 2017, ora 18:20

Martorii, citați de presa americană, spun că au auzit două explozii şi au văzut fum negru ridicându-se deasupra uzinei chimice care aparţine grupului francez Arkema. Fabrica produce peroxizi organici, un compus utilizat la fabricarea materialelor plastice. Poliţia statului Texas a anunţat că un poliţist a fost transportat la spital după ce a inhalat fum, iar alţi nouă ofițeri au fost internați ca măsură de precauţie. Substanţele degajate sunt destul de periculoase și afectează pielea, ochii şi plămânii. De aceea, autoritățile au început evacuarea imediată a locuitorilor din zonă, pe o rază de 2,4 kilometri. Și zborurile în apropierea uzinei au fost interzise temporar. Între timp, coşmarul este departe de sfârşit în Texas. Numeroşi oameni din orașul Port Arthur așteaptă sa fie salvați din casele inundate. Apelurile la numărul unic de urgenţă curg cu miile, inclusiv de la un azil de bătrâni, unde apa a ajuns de jumătate de metru.

Acolo unde nu reușesc să intervină salvatorii, se implică oamenii de rând. În Houston, zeci de localnici s-au ţinut de mâini, formând un lanţ uman, pentru a salva un bărbat a cărui maşină a fost surprinsă de ape.

Potrivit estimărilor, în Houston, al patrulea oraş ca mărime din Statele Unite, cel puţin 20 de mii de oameni au nevoie de un adăpost temporar. Pagubele au fost evaluate, provizoriu, la 75 de miliarde de dolari doar pentru partea de sud-est a Texasului. Datele mai arată că 31 de oameni au murit în urma uraganului Harvey, care a lovit statul american acum aproape o săptămână.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram