Unii chefuiesc, în timp ce alții muncesc. Chiar dacă astăzi este, oficial, zi liberă, muncitorii care pun pavaj pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, au ieșit la muncă. Aceștia spun că nu au timp să se odihnească, mai ales după ce, săptămâna aceasta, au fost mustrați de primarul interimar Nistor Grozavu, care i-a atenționat că fumează prea mult

Nici de Ziua Limbii nu au timp de odihnă. Muncitorii spun ca timpul îi presează.

„Puneți mâna și veți vedea cum e? Cum e? Greu”

„Ni se spune că trebuie să dăm mai repede planul acesta – să îl terminăm”.

„Ziua e ziua, dar ce să faci? Trebuie de muncit. Salariul e tot același, trebuie să muncim”.

„Care se hodinesc, hodinească-se, noi muncim”.

Unii muncitori, din România, ne-au spus ca pentru ei astăzi nu e sărbătoare.

„Ne lăsați în pace să ne facem treaba? Vă rog”.

„Muncim și e sărbătoare. Noi nu ținem în România”.

„La mine e sărbătoare când vreau eu”.

Oamenii nu-i prea compătimesc pe muncitori:

„Fiecare cu meseria lui. Dacă trebuie – atunci să muncească”.

„Păi e normal, și eu am muncit astăzi. Eu consider că e normal, dacă trebuie de muncit, păi trebuie de muncit, ce să faci?”.

Bulevardul Ștefan cel Mare trebuia să fie dat în exploatare pe 27 august, așa cum se angajase anterior autoritățile. Nu s-a întâmplat, însă, iar întârzierea l-a nemulțumit pe primarul interimar. Lucrările de reparație pe bulevardul Ştefan cel Mare au început în 2015, pentru aceasta fiind preconizate 22 de milioane euro – bani oferiţi ca împrumut de BEI şi BERD.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!