Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi împreună cu inspectorii vamali au descoperit, ascunse în borseta șoferului unui microbuz, trei facturi comerciale falsificate. Bărbatul este un moldovean de 52 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes, ce efectua o cursă pe relaţia Republica Moldova - Italia.

Echipa de control a descoperit în borseta șoferului microbuzului, trei facturi comerciale care aveau aplicate ştampile cu inscripţia TAX FREE.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea facturilor depistate, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că ştampilele aplicate pe respectivele facturi nu îndeplinesc elementele de siguranţă ale unora autentice, acestea fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit documentele de la două persoane de sex feminin, a căror identitate nu o cunoaşte, şi trebuia să le predea unei persoane în oraşul Regio Emillia din Italia. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştință că facturile sunt falsificate.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!