Fosta ministră a Educației: „Sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit”

01 septembrie 2017, ora 11:17

Totodată, fosta ministră declară că Igor Dodon promovează deschis, prin exemplul propriu, ignoranța, iar Partidul Democrat folosește sistemul educațional pentru a-și promova agenda de partid și pentru a construi scheme prin care să se căpătuiască cu bani publici.

Ea mai spune că trebuie să ne ajutăm copiii să crească drepți într-o țară condusă de o guvernare strâmbă. Mai jos citiți mesajul integral postat de Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

„Astăzi ar trebui să sărbătorim școala, educația, în general. Doar că, din păcate, sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit. Insuficiența de cadre didactice, atacurile politice asupra oamenilor din sistem, abandonarea reformelor de către guvernare, proasta finanțare au adus sistemul educațional într-o situație dramatică. Această guvernare bicefală, în care, pe de o parte, Igor Dodon promovează deschis, prin exemplul propriu, ignoranța, iar, pe de altă parte, PD folosește sistemul educațional pentru a-și promova agenda îngustă de partid și pentru a construi scheme prin care să se căpătuiască cu bani publici, reprezintă cel mai mare pericol pentru sistemul educațional. O guvernare care ajunge la putere prin minciună și care folosește propaganda pentru a se menține la putere nu are nevoie de o societate educată, care să gândească liber.

Noi avem nevoie de o asemenea societate! Haideți să sărbătorim cadrele didactice care, în pofida tuturor dificultăților, reușesc să-i ajute pe copii și tineri să învețe să facă diferența dintre adevăr și minciună, care știu cum să le stimuleze curiozitatea, să-i ajute să-și descopere pasiunile și să-i încurajeze să-și urmeze visurile. Haideți să sărbătorim oamenii din sistemul educațional care, prin exemplul propriu, îi învață pe tineri cum să-și trăiască viața cu demnitate. Haideți să-i susținem moral pe acești oameni de care, în mare parte, depinde viitorul copiilor acestei țări.
Haideți să ne ajutăm copiii să crească drepți într-o țară condusă de o guvernare strâmbă”, a scris Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram