/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO. VIDEO/ Transportau țigări moldovenești cu barca peste Prut. Patru cetățeni români au fost reținuți

01 septembrie 2017, ora 14:12

În data de 26 august a.c., acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au organizat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, lucrătorii au observat pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, judeţul Botoşani, pe malul râului Prut, un microbuz care staționa și patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Polițiștii de frontieră au procedat la monitorizarea persoanelor şi a autovehiculului, iar în jurul orelor 12.00 au observat cum persoanele în cauză au trecut cu ajutorul unei bărci pneumatice peste râul Prut mai multe cutii din carton, pe care le-au încărcat în microbuz.

După punerea microbuzului în mișcare, polițiștii de frontieră au intervenit pentru interceptarea acestuia și a persoanelor în cauză. În urma interceptării mijlocului de transport, un Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în România, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia mai multe colete cu ţigări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că țigările au fost introduse în țară de către patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani, toți domiciliați pe raza judeţului Botoşani. Aceștia urmau să transporte coletele cu ţigări de la malul râului Prut către comuna Păltiniş, județul Botoșani.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 20.000 pachete cu ţigări marca Ritm, de proveniență Republica Moldova. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 220.000 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar microbuzul marca Mercedes Benz Sprinter în valoare de 22.500 de lei a fost indisponibilizat la sediul instituției.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru controlul vamal, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Pentru cele patru persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram