Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis vineri, 1 septembrie, Cod Galben de secetă hidrologică în toată țara. Potrivit sinopticienilor codul galben va fi valabil până la 10 septembrie.

Astfel, În legătură cu etiajul de toamnă și lipsa precipitațiilor, în râurile și lacurile din țara se menține Seceta Hidrologică. Totodată, pe întreg teritoriul țării se menține codul galben de vreme caniculară până pe 1 septembrie curent.

În acest context Serviciul Hidrometeorologic de Stat solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Menționăm că seceta Hidrologică se defineşte în funcţie de debitul şi volumul scurgerii apei în râuri pentru o perioadă de timp.
În cazul când debitul apei atinge cote de 50% și mai joase din norma multianuală pe o durată de 5-7 zile se emite Сod Galben de Seceta Hidrologică. Atunci când Seceta Hidrologică se manifestă pe 80% din suprafața țării se anunță Seceta Hidrologică pe întreg teritoriu țării, analogic și pentru bazine hidrografice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!