Mai muți angajați ai Inspectoratului General de Poliție implicați în cazul lui Andrei Braguța, tânărul care a murit în penitenciar în condiții suspecte, au fost suspendați din funcție.

Într-un comunicat al IGP se explică că pentru a elucida toate circumstanțele în cazul decesului tânărului, la 29 august curent, inspectorul de serviciu, inspectorul inferior, ofițerul principal, toți angajați ai Serviciului de Gardă al Izolatorului de Detenție Provizorie și locțiitorul comandantului Batalionului Special de Escortă și Pază ai Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au fost suspendați din funcție.

TV8.md amintește că Andrei Brăguța a decedat în Penitenciarul „Pruncul” la 29 august curent. Autoritățile se contrazic în declarații în legătură cu moartea suspectă a tânărului. Astfel, responsabilii de la Departamentul Instituții Penitenciare și Ministerul Justiției susțin că acesta a ajuns la închisoare în stare gravă, cu numeroase vânătăi pe corp, iar tânărul ar fi fost bătut în Izolatorul de detenție preventivă de către polițiști și alți reținuți din celulă. Pe de altă parte Inspectoratul General de Poliție susține că Andrei ar fi fost bătut de colegii de celulă, aceștia declarând că Braguța avea un comportament deviant cu conotații sexuale, ei simțindu-se agresați de acest comportament. Același comunicat făcând referire la un certificat medical constatator spune că cauza directă a decesului a fost stabilită ca „Insuficiență respiratorie, Bronhopneumonie purulentă”. Totodată, în comunicat se menționează că, pe parcursul acțiunilor, în privința angajaților Poliției nu au fost înregistrate plângeri sau sesizări, iar pentru a investiga toate detaliile acestui caz, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!