/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Unui jurnalist rus i s-a interzis să intre în Moldova. Dodon a cerut explicații de la SIS

01 septembrie 2017, ora 14:17

Jurnalistul căruia i s-a interzis accesul în R. Moldova este redactorul șef al ziarului „Argumentî i Faktî”, Igor Chernyak. Informația despre interdicție a fost publicată pe site-ul ziarului, unde s-a menționat că în același timp accesul i s-a interzis și la doi oameni de afaceri, dintre care unul, cetățean al Rusiei, deține o vinărie în Moldova.

Poliția de Frontieră a Moldovei precizează că persoanelor în cauză nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova pe motiv că nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustifâcand scopul vizitei. Cetățenii au fost întorși de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

În acest context Dodon a declarat: „Condamn cu fermitate blocarea activității mass-media rusești. Mai ales că o majoritate pro-europeană nu dorește să observe activitățile anti-stat ale unor mass-media occidentale din România care subminează în mod deschis statalitatea Moldovei.” – RIA Novosti, a spus Dodon.

În context, Poliția de Frontieră reiterează că toate persoanele care traversează frontiera de stat sunt supuse verificărilor de frontieră, indiferent de statutul social al persoanei, categoria de vârstă, naționalitate sau sex. Conform art.20 a Legii cu privire la frontiera de stat a R.Moldova nr.215 din 04.11.2011 polițiștii de frontieră pot supune persoanele și mijloacele de transport unor controale amănunțite pentru a se asigura că aceștia întrunesc toate condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram