/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Vameșii au ridicat peste șase tone de carne de porc care ar fi infectată cu virusul pestă porcină

missing
01 septembrie 2017, ora 15:02

Doar pe parcursul lunii august, inspectorii vamali au consemnat 142 de tentative de introducere în țară a produselor din carne de porc (în stare proaspătă și procesată), fiind reținute în total aproximativ 491 kg de produse susceptibile de infestare cu virusul PPA.

În acest context, este menținută solicitarea privind evitarea procurării și introducerii în țară a produselor din carne provenită de la animalele receptive la virusul PPA (porcii domestici și mistreții), în vederea evitării unor potențiale pericole pentru sănătatea cetățenilor, dar și de cauzare a unor pierderi economice considerabile.

Serviciul Vamal și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor continuă acțiunile intensificate de control la frontiera moldo-ucraineană pentru a preveni apariția unor noi focare de pestă porcină animală (PPA) pe teritoriul Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram