/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Acasă la Andrei Braguța. A lăsat în urmă un fiu, părinți îndurerați și câteva zeci de fotografii

01 septembrie 2017, ora 19:21

Drumul spre locul de veci al lui Andrei Braguța este scăldat în lacrimi zilnic, începând cu 29 august, de membrii familiei sale. La mormântul băiatului, mama lui Andrei își pune o singură întrebare: De ce polițiștii nu au solicitat intervenția medicilor din prima zi de arest, așa cum a implorat și tatăl băiatului.

El a suferit pentru nimic. Cum nu ar fi el, dar nu a făcut nimănui rău. Noi am rugat să-i fie acordat primul ajutor încă din prima zi. Am rugat să fie chemat medicul. Soțul meu i-a implorat”, povestește mama lui Andrei, Vasilisa Braguța.

La cei 32 de ani, Andrei era un tânăr ambițios. A studiat la facultate alimentația publica, iar toată viața a ocupat doar funcții de răspundere. Astăzi, 1 septembrie, urma sa meargă prima zi la facultatea de business, unde s-a înscris vara aceasta, prin contract, la secția fără frecvență. Avea planuri mari. Poate că ar fi devenit un renumit om de afaceri. A lăsat, însă, în urmă doar câteva zeci de fotografii.

Iată, priviți această poză. E de pe vremea cât era student. Făcea mult sport. Această fotografie e de la absolvire. Despre planuri, el acum a fost înmatriculat la facultatea de business. El a vrut să-și deschidă ceva al său – mașină, business. Vroia să-i rămână ceva fiului său. Avea o mapă plină cu proiecte la care lucra”, explică mama băiatului.

Cartea de muncă a lui Andrei este plină cu mențiuni vizând diverse avansări în funcție.

Acum câteva luni el s-a angajat la un nou loc de muncă. A fost și în deplasare în Ungaria… Acum urma să meargă din nou. A lucrat inginer-laborant”, ne spune Vasilisa Braguța.

Mama lui Andrei ne-a vorbit și despre problemele lui de sănătate, inclusiv despre tulburările psihice de care a suferit. În ultimii ani, însă, tânărul nu a mai făcut crize.

S-a întâmplat totul cu aproape 6 ani în urmă. A suferit un stres puternic din cauza serviciului. Dar am trecut împreună și peste asta. După tratament, a rămas sub observație. Acum, după ce a fost reținut, poate că s-a agravat… După ce s-au comportat cu el așa cum s-au comportat… Eu nu l-am văzut. Nu nu pot spune nimic”, explică mama lui Andrei.

Părinții sunt sceptici inclusiv în privința cauzei preliminare a decesului. „Cum poate „pneumonia purulentă” să apară într-o săptămână la un bărbat tânăr, sportiv?”, se întreabă mama tânărului.

Moartea lui Andrei a șocat întreaga localitate Biruința. Cei care l-au cunoscut nu pot vorbi despre el la trecut.

Andriușa… a fost un băiat foarte bun. A fost un băiețel extraordinar. Noi toți l-am iubit…Ehhh. A fost un elev foarte bun, un băiat și un om bun”, își amintește Nina Gavrilovna, prima învățătoare.

Un băiat foarte deștept, foarte de treabă nu mai vedeai nicicând, nu fumează, nu bea. Se ocupa întotdeauna cu sportul și întotdeauna se gândea cum să mai compună ceva – ba proiecte, ba la lucru”;

Un băiat normal, bun, liniștit. Mai mult nu am ce spune. Nu cum? Cum s-a întâmplat una ca asta? El este foarte liniștit. Eu nu am văzut ca el să umble cu cineva, să se certe cu cineva”.

Andrei Braguța a decedat pe 26 august în penitenciarul Pruncul, la 10 zile după ce a fost reținut de Inspectorii de Patrulare pentru depășirea limitei de viteză. În prezent Procuratura investighează cazul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram