Elevii au început noul an școlar cu o lecție dedicată limbii române, anul acesta împlinindu-se 100 de ani de la scrierea poemului „Limba noastră”, devenit imn de stat în Republica Moldova. Unora, poemul le-a cam dat bătăi de cap. Alții, s-au isprăvit, însă, aproape exemplar.

Profesorii au rol important în dezvoltarea noii generații. Sacrificiul lor nu este, însă, întotdeauna apreciat. Totuși, aceștia fac tot posibilul pentru a suscita interesul copiilor față de carte, istorie și față de valorile care ne-au marcat ca popor.

Elevii s-au pregătit minuțios de prima lecție, dedicată „Limbii noastre”.

Limba noastră este alcătuită de către Alexei Mateevici, preot născut în Căinari. Prin ea ne arătăm devotamentul nostru față de țară, devotamentul, prețuirea”;

Și ce culori are drapelul? Roșu, galben, albastru”.

Anul acesta, prima lecție s-a desfășurat sub genericul „Limba noastră-i o comoară”, în baza unui ordin semnat de Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, având în vedere împlinirea a 100 de ani de la scrierea poemului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!