/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/VIDEO/ Primul sunet! Emoții pentru copiii care au pășit prima oară pragul școlii

missing
01 septembrie 2017, ora 15:41

Îmbrăcați la patru ace, cu fundițe în păr, ghiozdanele în spate și cu buchete de flori în mâini – așa au venit micii învățăcei la prima oră. Părinții celor care au pășit astăzi prima dată pragul școlii erau, însă, mai emoționați decât picii lor din clasa întâi. Natalia s-a trezit dis-de-dimineață ca să o pregăteacă pe eleva casei de școală.

E o binecuvântare de la Dumnezeu să fii părinte, îndeosebi mamă. Unu septembrie – foarte fericit, dimineața ne-am trezit cu clopoțelul la pat”;

Suntem bucuroși. Avem fetiță în clasa a întâi. Să fie atentă, să asculte de învățător, să colaborăm părinte-învățător-copil”;

Eu, ca bunică, am mari emoții. Mai mari decât elevii din clasa întâi. + 00.14-00.17 Sper să fie băiat de treabă și să învețe bine”.

Micuții din clasa întâi au fost astăzi, la careu, în centrul atenției. Copilașii au fost primiți cu căldură atât de profesori, cât și de elevii din clasele mai mari. Aceștia, la rândul lor, i-au răsplătit pentru bunăvoință cu poezii și zâmbete zglobii.

Eu știu despre școală că acolo nu te joci, dar înveți. +00.12-00.18 Mama s-a trezit, m-a trezit și pe mine și mi-a făcut bucle”;

Să fiu cuminte la școală, să învăț bine și să am succes”.

Pentru Aurelia Călăraș, profesoară de clasele primare la Liceul „Petru Rareș” din capitală a fost sărbătoare dublă. Astăzi ea a împlinit 30 de ani de activitate și 50 de ani de când s-a născut. „Mă bucur că am așa elevi. Le doresc la toți copiii care au pășit pentru prima dată pragul școlii, mult succes. Părinților – răbdare. Colegilor – multă sănătate și baftă în tot ce fac”, a spus emoționată învățătoare.

Discipolii i-au adus în dar flori și emoții de nedescris.
„Curaj, răbdare și voință”.

„Noi vă dorim sănătate, baftă, bani și un sincer la mulți ani!

Sărbătoarea a culminat cu tradiționalul sunet de clopoțel care i-a chemat pe toți elevii la ore. La Liceul „Petru Rareș” din capitală își fac studiile peste 1000 de elevi. Anul acesta, în clasa întâi, au fost înmatriculați 145 de elevi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram