Emoții mari pentru elevii de la Liceul „Petru Rares” din capitală, care au pășit astăzi pentru prima oara pragul școlii. Proaspeții elevi au recitat poezii și au împărțit zâmbete inocente tuturor celor prezenți. Anul acesta, careul festiv s-a desfășurat fără preoți la mai multe instituții de învățământ, după ce un grup de activiști a lansat o petiție în acest sens.

Îmbrăcați la patru ace, cu fundițe în păr, ghiozdanele în spate și cu buchete de flori în mâini – așa au venit micii învățăcei la prima oră. Părinții celor care au pășit astăzi prima dată pragul școlii erau, însă, mai emoționați decât picii lor din clasa întâi. Natalia s-a trezit dis-de-dimineață ca să o pregăteacă pe eleva casei de școală.

E o binecuvântare de la Dumnezeu să fii părinte, îndeosebi mamă. Unu septembrie – foarte fericit, dimineața ne-am trezit cu clopoțelul la pat”;

Suntem bucuroși. Avem fetiță în clasa a întâi. Să fie atentă, să asculte de învățător, să colaborăm părinte-învățător-copil”;

Eu, ca bunică, am mari emoții. Mai mari decât elevii din clasa întâi. + 00.14-00.17 Sper să fie băiat de treabă și să învețe bine”.

Micuții din clasa întâi au fost astăzi, la careu, în centrul atenției. Copilașii au fost primiți cu căldură atât de profesori, cât și de elevii din clasele mai mari. Aceștia, la rândul lor, i-au răsplătit pentru bunăvoință cu poezii și zâmbete zglobii.

Eu știu despre școală că acolo nu te joci, dar înveți. +00.12-00.18 Mama s-a trezit, m-a trezit și pe mine și mi-a făcut bucle”;

Să fiu cuminte la școală, să învăț bine și să am succes”.

Pentru Aurelia Călăraș, profesoară de clasele primare la Liceul „Petru Rareș” din capitală a fost sărbătoare dublă. Astăzi ea a împlinit 30 de ani de activitate și 50 de ani de când s-a născut. „Mă bucur că am așa elevi. Le doresc la toți copiii care au pășit pentru prima dată pragul școlii, mult succes. Părinților – răbdare. Colegilor – multă sănătate și baftă în tot ce fac”, a spus emoționată învățătoare.

Discipolii i-au adus în dar flori și emoții de nedescris.
„Curaj, răbdare și voință”.

„Noi vă dorim sănătate, baftă, bani și un sincer la mulți ani!

Sărbătoarea a culminat cu tradiționalul sunet de clopoțel care i-a chemat pe toți elevii la ore. La Liceul „Petru Rareș” din capitală își fac studiile peste 1000 de elevi. Anul acesta, în clasa întâi, au fost înmatriculați 145 de elevi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!