/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Chișinău Is ME: 10 picturi colorate care înfrumusețează Capitala

02 septembrie 2017, ora 10:00

1. Sponge Bob

Desenul poate fi admirat lângă restaurantul McDonalds de la Botanica (Bulevardul Dacia, 21/1). Placa de beton, care se afla în apropierea parapetului, o perioadă îndelungată a servit drept scară pentru trecători. Pictorii proiectului şi-au oprit atenţia asupra ei: acesta nu se încadra în peisajul comun şi nici nu arăta estetic. Părea, că ar fi nişte resturi în urma unei construcţii. Reieşind din forma plăcii, pictorii au decis să reprezente pe ea eroul desenului animat popular Sponge Bob.

Foto: chisinau.me

2. Soldățeii

Doisprezece construcții metalice, utilizate anterior ca catarge pentru steaguri, de pe timpurile sovietice. Curățate, au trecut profilaxia de prevenire a eroziunii. Astfel, au primit o nouă înfățișare de „soldați britanici”. Ei trăiesc pe străzile bulevardului Moscova, păzind buncărul local de lîngă fabrica „Mezon”.

Foto: chisinau.me

3. Aragazul magic

Acum în Aventura Parc puteți savura un ceai cald preparat pe un aragaz nou. Cum spun organizatorii, panoul de control al caruselului din Aventura Parc avea un aspect prea sumbru. Așa că ei au decis să adauge un pic de culoare boxei gri și să o transforme într-un aragaz, care trezeşte amintirea unei case primitoare cu bucate delicioase.

Foto: chisinau.me

4. Emelea

Unul dintre cei mai cunoscuți eroi ai folclorului rus s-a stabilit cu traiul, împreună cu mijlocul lui de transport, în preajma Spitalul Clinic Municipal pentru Copii Nr.1. Potrivit artiștilor, imaginea lui Emelea care doarme pe cuptor, ținând cuprinsă balalaica, nu doar va ridica dispoziția trecătorilor și a pacienților spitalului, dar și le va reaminti că puțină magie există și în viața de zi cu zi.

Foto: chisinau.me

5. Dragonul moldovenesc Laur Balaur

Pictura poate fi observată în parcul Aventura Parc. Acest erou, din basmele folclorului moldovenesc, s-ar fi pretins un element al scării, însă pictorii l-au demascat.

6. Câmpul viselor

Ilustrația este convenabil situată pe fațada clădirii „Casa Naționalităților” pe strada Mateevici. Grupul de inițiativă a pictorilor proiectului au fost inspirați de lucrările pictorului contemporan Mihu, și au terminat imaginea în stil național, în sprijinul culturii naționale a Moldovei.

Foto: chisinau.me

 

7. Castelul cu Trei Turnuri

Pe una din străzile principale ale capitalei noastre a fost înălţat un castel de basm. Desigur nu unul din cărămidă și lut dar un castel pictat. De această dată artiştii au văzut în conducta de ventilare a spitalului nr. 1 pentru copii, o asemănare cu un castel și imediat au început „construcţia” lui.

Foto: chisinau.me

8. Băiatul cu cățelul său

Pictorii proiectului au examinat cu atenţie una din conductele de ventilare din sectorul Buiucani, strada Onisifor Ghibu 5/1 și au decis că anume acolo este locul potrivit unde ar putea exprima anotimpul vara.

9. Lapte condensat

Fiind cândva o simplă construcție de canalizare de piatră, aceasta a început o viață nouă. Spre invidia tuturor iubitorilor de dulcețuri de pe strada Dimo 27/1, nu este doar un „rezervor de apă” – ci a devenit o cutie mare de lapte condensat.

10. Super Eroii

Artiștii din proiectul municipal Chisinau Is ME au decis că este mai bine ca la Chișinău să se stabilească o echipă întreagă de super-eroi. Zis și făcut! Acum, în parcul Valea Morilor stau de gardă neobosiți cei mai vestiți eroi, înzestrați cu puteri incredibile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram