Doar două din cele trei străzi din Chișinău, ce urmau a fi reparate din banii BERD și BEI, vor fi reabilitate. Asta pentru că, din cauza blocajelor din Consiliul Municipal Chișinău, au fost ratate trei milioane de euro, reprezentând cel de-al doilea pachet de finanțare.

Cu suportul BERD și BEI, urmau a fi reabilitate străzile Tighina, Alexandru cel Bun și 31 August. Una va rămâne însă, în ruine, deoarece consilierii municipali socialiști și popular-europeni au blocat aprobarea celui de-al doilea pachet de finanțare. Nu se știe deocamdată care stradă va fi exclusă din program. Pentru reparația celorlalte două străzi vor fi luați bani din prima transă de 22 de milioane de euro – bani destinați pentru reparația a 6 străzi. Până acum au fost valorificate doar 11 milioane de euro din această sumă.

„Speranța moare ultima… Și totuși mă gândesc că poate ne vor intra în situație și vor prelungi, dar după ce am discutat chiar pe 31 și pe unu septembrie – totuși ei mi-au declarat că termenul a expirat”, a menționat primarul interimar, Nistor Grozavu.

Chișinăuienii critică iresponsabilitate de care au dat dovadă aleșii locali.

„Mi se pare că ambițiile politice sunt mai presus de realitatea din viața noastră. Într-o căruță trag doi boi sau doi cai, iată doi cai trebuie să tragă căruța care se numește gospodăria orașului Chișinău”.

„De 69 de ani tot aștept ceva bun. Pe toți de laolaltă. Nu am încredere în nimica. Ei toți sunt pentru buzunarul și casele lor, pentru averea lor”.

„Se administrează prost lucrurile. Persoanele care au făcut niște promisiuni nu s-au ținut de cuvânt și noi suportăm consecințele”.

Lucrările de reconstrucţie a bulevardului Ştefan cel Mare au început din 2015 și fac parte dintr-un proiect european care presupune reabilitarea, în total, a şase străzi din capitală. Valoarea lucrărilor depășește 22 de milioane de euro.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!