/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ce acțiuni vor fi întreprinse de CNA și grupul Părinţilor Solidari pentru a combate fenomenul taxelor ilegale în școli

05 septembrie 2017, ora 14:00

1. Grupul Părinţi solidari, sprijiniţi de CNA, va iniţia o amplă campanie de informare a părinţilor privind strângerea fondurilor în grădiniţe şi şcoli. Ce este legal şi ce e ilegal? Unde intervine pedeapsa disciplinară şi când vine cea penală?
2. Va cere conducătorilor instituţiilor şcolare şi preşcolare să afişeze bugetele anuale, dar şi lista necesităţilor, care pot fi susţinute din donaţii benevole. “Listele necesităţilor” urmează a fi examinate şi luate decizii dacă acestea se încadrează în lista necesităţilor argumentate!
3. Va acorda, împreună cu CNA, consultanţă părinţilor care se confruntă cu diferite cazuri de estorcări de bani şi intimidări din partea administraţiilor instituţiilor de învăţământ/grădiniţe sau comitetelor de părinţi.
4. Va iniţia, cu participarea reprezentanţilor CNA, un ciclu de şedinţe cu părinţi, corpurile didactice, funcţionari din cadrul Direcţiilor teritoriale de Educaţie.
5. Va elabora pliante, care vor fi distribuite şi încleiate, în locuri vizibile, în instituţiile şcolare şi preşcolare, în care se vor explica riscurile şi potenţialele pedepse pentru colectările de taxe informale.

CNA amintește că nimeni nu e obligat să contribuie financiar pentru o instituţie, finanţată de la bugetul de stat. În plus, atât cei care percep bani, cât şi cei care dau comit o ILEGALITATE!

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram