social

În 2017 s-au înregistrat 83 de cazuri de infecţii enterovirale printre copiii din 53 de instituții preșcolare

05 septembrie 2017, ora 14:13
Distribuie:

Dintre cazurile de infecţii enterovirale înregistrate 83 au fost printre copiii din 53 de instituții preșcolare. Menționăm că boala este foarte contagioasă, cu răspândire uşoară, în special în colectivităţile organizate pentru copii.

În anul curent, majoritatea cazurilor sunt asociate cu virusul Coxsackie, care poate determina stări febrile, erupții gură-mâină-picior, herpangină, laringită acută foliculară, stomatită aftoasă etc. Răspândirea infecţiei se efectuează prin contact habitual, prin intermediul mâinilor murdare, al obiectelor de uz casnic, al jucăriilor, al apei sau al produselor alimentare contaminate sau prin contact direct cu bolnavul, în unele cazuri și pe calea aerului.

Infecţia enterovirală se înregistrează în municipiul Chișinău anual, cu ciclicitate multianuală de creștere, care se manifestă la fiecare 3-4 ani. Ultima sporire a morbidității a fost în anul 2016, când au fost înregistrate 835 de cazuri. Preponderent, infecția a fost provocată de enterovirusul ECHO-11.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram