Numărul liceenilor înmatriculați, în scădere faţă de anii precedenți. Cei mai mulți s-au înscris la Profilul Umanist

05 septembrie 2017, ora 13:49

Regulamentul prevede că treapta liceală poate exista doar în condiţiile în care se formează două clase a câte cel puţin 20 de elevi. În nouă instituţii de învăţământ s-a acceptat condiţionat păstrarea treptei liceale cu o singură clasă.

Printre acestea sunt liceele: „Vasile Lupu”, „Mihail Koţiubinski”, „Natalia Gheorghiu”, „Lucian Blaga” etc. Condiţia este ca aceste instituţii să-şi îmbunătăţească procentul de admitere, dar şi să aibă o rată înaltă de promovabilitate la BAC. În caz contrar, clase liceale nu vor mai fi în aceste instituţii începând cu anul viitor, a spus şeful interimar al Direcţiei educaţie, tineret şi sport, Alexandru Fleaş.

Cât ţine de activitatea grădiniţelor, sunt 12 instituţii care temporar nu activează. În opt dintre ele se efectuează reparaţii, din banii acordaţi de către Guvernul României. Lucrările urmează să se încheie către sfârşitul lunii septembrie. De asemenea, unele grădiniţe se află încă în concediu. Referitor la două grădiniţe închise pe motiv că nu existau bucătari, Alexandru Fleaş a declarat că problema a fost soluţionată, iar activitatea va fi reluată de săptămâna viitoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram