Anul acesta, în clasele liceale din Chişinău au fost înmatriculaţi puţin peste 4.500 de elevi, cifra fiind în scădere comparativ cu anul trecut. Cei mai mulţi s-au înscris la profilul umanist – 2.600. La profil realist s-au înscris 1.666, la sport – 110. La alte profiluri cifra este şi mai mică, transmite IPN.

Regulamentul prevede că treapta liceală poate exista doar în condiţiile în care se formează două clase a câte cel puţin 20 de elevi. În nouă instituţii de învăţământ s-a acceptat condiţionat păstrarea treptei liceale cu o singură clasă.

Printre acestea sunt liceele: „Vasile Lupu”, „Mihail Koţiubinski”, „Natalia Gheorghiu”, „Lucian Blaga” etc. Condiţia este ca aceste instituţii să-şi îmbunătăţească procentul de admitere, dar şi să aibă o rată înaltă de promovabilitate la BAC. În caz contrar, clase liceale nu vor mai fi în aceste instituţii începând cu anul viitor, a spus şeful interimar al Direcţiei educaţie, tineret şi sport, Alexandru Fleaş.

Cât ţine de activitatea grădiniţelor, sunt 12 instituţii care temporar nu activează. În opt dintre ele se efectuează reparaţii, din banii acordaţi de către Guvernul României. Lucrările urmează să se încheie către sfârşitul lunii septembrie. De asemenea, unele grădiniţe se află încă în concediu. Referitor la două grădiniţe închise pe motiv că nu existau bucătari, Alexandru Fleaş a declarat că problema a fost soluţionată, iar activitatea va fi reluată de săptămâna viitoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!