/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Judecătorul adormit, eliberat. Serghei Ciobanu, incompatibil cu funcția de magistrat

05 septembrie 2017, ora 19:09

Anterior, CSM l-a propus pe Serghei Ciobanu pentru funcția de judecător la Judecătoria Chișinău. Igor Dodon i-a respins, însă, candidatura. Ciobanu a solicitat repetat să fie confirmat, numai că, de data aceasta, a fost respins de CSM pe motiv de incompatibilitate.

„Se respinge cererea lui Ciobanu Sergiu de numirea în funcție de judecător. Judecătorul Ciobanu Sergiu se declară incompatibil cu funcția de judecător”, a declarat Victor Micu, președinte CSM.

În 2015, în timpul unei ședințe de judecată, în momentul în care partea vătamată făcea declarații, Serghei Ciobanu, pe atunci președinte al Judecătoriei Militare, a adormit. Activistul Oleg Brega i-a dus o pernă judecătorului adormit.

Fostul magistratul adormit al Judecătoriei Militare are și un dosar penal. Asta după ce, din greșeală, a încetat un proces penal. Acesta a fost acuzat și de alte abateri cum ar fi desfășurarea audierilor în lipsa părții vătămate și a avocaților. Decizia de astăzi a CSM poate fi contestată la CSJ în următoarele 15 zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram