/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

A crescut numărul interdicțiilor de intrare în Ucraina și aplicarea sancțiunilor cetățenilor din Moldova

missing
06 septembrie 2017, ora 11:51

Din informația autorităților competente ale Ucrainei, odată cu introducerea controlului automatizat al regulilor de ședere a cetățenilor străini, a crescut numărul interdicțiilor de intrare în Ucraina și aplicarea sancțiunilor administrative cetățenilor Republicii Moldova.

În acest context, încălcarea de către cetățenii străini și apatrizi a regulilor de ședere în Ucraina se manifestă prin: aflarea fără documente cu drept de ședere în Ucraina, sau cu documente nevalabile ori expirate; angajarea în câmpul muncii fără un permis necesar; nerespectarea regulilor liberei circulații în țară și schimbare a locului de trai; nepărăsirea teritoriului Ucrainei după expirarea termenului acordat de lege în acest sens; studierea la instituțiile de învățământ fără a perfecte actele necesare; încălcarea termenelor stabilite pentru angajare în câmpul muncii după momentul intrării în Ucraina; încălcarea regulilor de tranzitare a teritoriului Ucrainei.

Toate aceste încălcări duc la avertisment sau aplicarea amenzilor administrative și, după caz, aplicarea interdicției de intrare în Ucraina pentru o perioadă determinată de timp. Astfel, în vederea evitării cazurilor menționate, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră atenționează cetățenii Republicii Moldova cu privire la necesitatea respectării prevederilor Acordurilor bilaterale în vigoare, precum și a actelor normative ucrainene în domeniul migrației.

Totodată, dacă în timpul pregătirilor pentru călătorii, nu sunteți siguri care sunt actele necesare traversării frontierei de stat, nu ezitaţi să contactaţi Linia Verde: +373(22)259-717. În cazul în care sunteți nemulţumiţi de modul cum a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, puteţi contacta LINIA FIERBINTE a Poliţiei de Frontieră +373(22)259-675. Dacă călătoriți împreună cu copiii, consultaţi rubrica TRAVERSARE MINORI, amplasată pe pagina oficială a instituției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram