Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare meteorologică de Cod Galben de Pericol excepțional de incendiu care va fi valabil de astăzi, 6 septembrie, până pe 12 septembrie curent.

Potrivit avertizării, pe o mare parte a teritoriului se va menține pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În aceste condiții se recomandă:

– evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;
– restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Pompierii atenționează populația asupra respectării regulilor antiincendiare. Oamenii sunt rugați să nu aprindă vegetația uscată și resturile menajere, iar în cazul observării unui incendiu să anunțe de urgență Serviciul 901. Mai mult, pompierii îndemnă oamenii să evite aprinderea rugurilor în apropierea spațiilor forestiere, întrucât în condiții de umiditate redusă acestea se pot răspândi cu repeziciune în teren.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!