/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Guvern: Militarii moldoveni vor merge la stagiu în Ucraina, în pofida interdicției lui Dodon

missing
06 septembrie 2017, ora 09:47

„Nu văd temeiuri în a refuza participarea în exerciții și instruiri a Armatei Naționale. Din punctul meu de vedere nu sunt argumente și temeiuri plauzibile, pentru că nimeni nu cred că-și dorește să aibă o armată slabă și fără capacități”, a declarat Pavel Filip.

Premierul susține că Guvernul este obligat să asigure dezvoltarea Armatei Naționale și că 80% din bugetul participării militarilor moldoveni la exerciții internaționale sunt achitate de organizațiile internaționale.

De menționat că, nu este pentru prima dată când șeful statului refuză participarea militarilor moldoveni la exerciții militare sau stagii de pregătire peste hotare.

Amintim că, ieri, 5 septembrie, președintele Republicii Moldova nu a acceptat participarea unui contingent format din 57 de militari moldoveni la stagiul de pregătire „Rapid Trident”, ce se va desfășura în localitatea ucraineană Yavoriv, în perioada 7-23 septembrie 2017.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram