/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Sora lui Andrei Braguța: „Se pune un accent atât de mare pe boala lui, încât mulți uită că el a fost ucis”

missing
06 septembrie 2017, ora 15:04

„Fratele meu minunat și vesel. Se pune un accent atât de mare pe boala lui, încât mulți uită că nu el a ucis, ci el a fost ucis. Foarte trist. Boala lui este în primul rând tragedia vieții sale dar și a familiei noastre. El a purtat-o cu demnitate și a găsit în sine puterea și voința de a trăi și a crea. Fie ca toți cei sănătoși să fie fericiți și să vrea să trăiască așa cum a vrut el și fie ca el să fie cel mai rău infractor pe care l-a văzut lumea. Cele mai crude și dezgustătoare activități sunt comise de oamenii „sănătoși””, a scris sora lui Andrei Braguța.

Andrei Braguța a fost reținut de Poliția de Patrulare la 15 august. Acesta s-ar fi împotrivit somațiilor oamenilor legii. La 10 zile după arest, tânărul a decedat în condiții suspecte în Penitenciarul „Pruncul”.

De la apariția cazului în spațiul public, instituțiile de stat au făcut mai multe declarații contradictorii cu referință la circumstanțele în care persoana a fost reținută, starea de sănătate (prezența sau lipsa vătămărilor corporale, diagnoze medicale etc.), circumstanțele transferului în cadrul mai multor instituții de detenție (izolator de detenție, Penitenciar, spitalul de psihiatrie) dar și aplicarea violenței de către alți condamnați sau angajați ai Inspectoratului General al Poliției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram