Ediția aniversară a Festivalului Internațional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, ediția a XXV-a se va desfășura la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” în perioada 8-17 septembrie 2017. Festivalul va cuprinde șapte spectacole, cinci opere și două balete, cu participarea virtuozilor marilor scene din SUA, Spania, Polonia, Germania, Azerbaidjan, Rusia, Ucraina, Serbia ș.a., precum și a artiștilor din țara noastră.

Festivalul se va deschide la data de 8 septembrie cu celebra operă „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, iar la 13 septembrie va avea loc premiera spectacolului de operă „Macbeth” de Giuseppe Verdi.

La această ediție, vor evolua invitați soliști de renume din 10 ţări, cum ar fi Inna Los, solistă la Metropolitan Opera din SUA; Natalia Gavrilan, solista Teatrului de Operă „La Scala”; Ahmed Agadi, solistul Teatrului Mariinski; Andrei Jilihovschi, solistul Teatrului Bolshoi, și dirijorul Anton Grishanin, de asemenea de la Teatrul Bolshoi; Pavlo Tolstoy, solistul Operei Naționale Poloneze; Maria Poliudova, Vladimir Statnîi și Alexandru Samoilă de la Teatrul de Operă din Odessa, Ucraina; Dinu Tamazlâcaru și Anastasia Limenko – prim-soliști la StaatsBallet Berlin, Germania; dirijorul Alexei Baklan, Teatrul de Operă din Kiev, Ucraina; dirijorii Andriy Yurkevych, Yalchin Adigozalov (Azerbaidjan), Manuel Busto (Spania), Nicolae Dohotaru și Dumitru Cârciumaru.

În cadrul festivalului vor fi implicate cele mai notorii forțe artistice ale TNOB „Maria Bieșu”, precum: Vladimir Dragoș, Iurie Gîscă, Rodica Picireanu, Iurie Maimescu, Lilia Șolomei, Liliana Lavric, Mariana Bulicanu, Mihail Munteanu ș.a., care împreună cu invitații vor prezenta cele mai îndrăgite creații ale teatrului liric din Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!