Compania aeriană Ryanair a anunțat schimbări în politica pentru bagaje, pentru a reduce numărul pasagerilor care se prezintă cu doi bagaje la porțile de îmbarcare. Astfel, din 1 noiembrie, Ryanair va introduce următoarele modificări la politica pentru bagaje pentru toate zborurile, după cum urmează:

– Greutatea admisă pentru bagajele înregistrate va crește de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele;
– Tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg;
– Doar Clienții cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă*
– Toți ceilalți clienți (fără Prioritate) vor putea să-și transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

*Notă: Îmbarcarea Prioritară poate fi achiziționată la doar 5 €/£ în momentul rezervării sau adaugată ulterior rezervării pentru 6 €/£ și este disponibilă cu până la o oră înainte de ora programată de plecare.

Reprezentantul Raynair, Kenny Jacobs,a declarat: „Sperăm că prin restricția impusă clienților în a transporta un singur bagaj mic de mână în cabină – bagajul de tip troller urmând a fi trimis, gratuit, la cală – acest fapt va grăbi îmbarcarea pentru zboruri și va elimina întârzierile cauzate de lipsa spațiului suficient pentru acomodarea a 360 de bagaje de mână (182 clienți x 2 bagaje) în compartimentele pentru bagaje, pe zborurile aglomerate”.

Acesta a specificat că noile tarife reduse pentru bagaje și dimensiunile îmbunătățite se vor aplica pentru toate rezervările de călătorie cu plecare din 1 noiembrie.

Mai jos o serie de întrebări – răspunsuri care explică detaliat schimbările în politica de bagaje:

Î1. Ce reprezintă noua politică de bagaje Ryanair?

R. Din noiembrie vom tăia costurile pentru bagajul înregistrat 35€/£ la 25€/£ și crește dimensiunea bagajului de la 15kg la 20kg.

Greutatea admisă pentru bagajele înregistrate va crește de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele
Tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg
Doar Clienții cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă*
Toți ceilalți clienți (fără Prioritate) vor putea să-și transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

Î2. De ce Ryanair aduce această modificare?

R. Pentru a reduce numărul întârzierilor de zbor cauzate de faptul că prea mulți clienți ajung la poarta de îmbarcare cu 2 bagaje de mână.

Î3. În continuare, vor putea clienții să transporte 2 bucăți de bagaje de cabină la bord?

Da pentru clienții cu Îmbarcare Prioritară, care vor putea în continuare să aducă 2 bagaje, 1 normal (55cm x 40cm x 20cm) și 1 mic (35cm x 20cm x 20cm) în cabină.
Nu pentru clienții fără prioritate care își vor trimite bagajul de mână de tip troller, la cala pentru bagaje (fără vreun cost adițional), și vor putea să-și transporte în cabină bagajul de mână mai mic.

Î4. Cum va fi implementată această schimbare?

R. Vor fi două cozi la poartă: Clienți cu prioritate cu 2 bagaje și clienți fără prioritate cu 1 singur bagaj.

Î5. Cât costă Îmbarcarea Prioritară și poate fi aceasta adăugată la rezervare?

R. 5 €/£ la momentul rezervării. Poate fi adăugată după rezervare (pentru 6€/£) cu până la 1 oră înainte de ora de decolare programată, prin intermediul aplicației pe mobil Ryanair.

Î6. Cum rămâne cu bagajul de 15kg?

R. Bagajul de 15kg va crește la 20kg.

Î7. Vor putea clienții fără îmbarcare prioritară să-și înregistreze bagajul normal de mână, la ghișeele de check-in, în locul transportării acestuia la poarta de îmbarcare?

R. Nu, toate bagajele de mână trebuie transportate la poarta de îmbarcare, unde bagajul mai mare va fi trimis la cala pentru bagaje, în mod gratuit.

Î8. Ce se întâmplă cu rezervările effectuate înainte de implementarea noii politici pentru bagaje?

R. Noile reguli pentru bagaje vor intra în vigoare din 1 noiembrie, și vor fi aplicate pentru rezervările efectuate înainte și după 1 noiembrie, pentru toate zborurile de la această dată în continuare.

Î9. Ce se întâmplă dacă clienții refuză să-și trimită bagajul lor la cală?

R. Acestora nu li se va permite să călătorească (fără rambursarea costurilor).

Î10. Ce se întâmplă cu clienții care călătoresc cu copii (infant); ei pot în continuare să transporte un bagaj pentru schimburi?

R. Da. Un bagaj mic (5kg) pentru bebeluș poate fi transportat de clienții cu copii (infant).

Î11. De ce se aplică un supliment de 10€/£ pentru Paști, Crăciun și pe rutele mai lungi în perioada sezonului de vârf de vară?

R. Suplimentul de 10€/£ reflectă costurile de handling mai ridicate pentru numărul semnificativ mai ridicat al bagajelor înregistrate manevrate în aceste perioade aglomerate.

Î12. Va fi în continuare mai ieftin să rezervi un bagaj înregistrat la momentul rezervării?

R. Da. Bagajul de 20kg va fi redus la prețul de 25€/£ doar la momentul rezervării. Bagajele înregistrate adăugate după rezervarea inițială sau la aeroport vor costa 40€/£.

Î13. Unde pot găsi rutele pentru care se aplică suplimentul de cost?

R. Aceste rute vor fi evidențiate pe pagina noastră web și pe aplicație, începând de astăzi.

Î14. Ce se întâmplă cu clienții cu permisiuni speciale pentru obiecte medicale – pot fi în continuare transportate în cabină?

R. Da, cu condiția contactării în avans a liniei noastre speciale pentru asistență și prin conformarea la toate cerințele venite din partea echipei noastre de asistență specială.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!