/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Noul ambasadorul al Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a sosit la Chișinău

07 septembrie 2017, ora 17:50

Viceministrul Daniela Morari i-a urat succes diplomatului european în exercitarea mandatului său şi a exprimat încrederea în dinamica ascendentă pe care o va înregistra cooperarea între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii privind implementarea de către Republica Moldova a prevederilor Acordului de Asociere şi perspectivele care se deschid pentru dialogul cu UE, inclusiv în contextul priorităţilor pe care le va stabili Summit-ul Parteneriatului Estic din noiembrie curent.

Totuși, Michalko își va înceape activitatea după ce va prezenta preşedintelui Dodon scrisorile de acreditare.

Peter Michalko a fost până recent ambasador al Slovaciei în Grecia. Candidatura lui Michalko a fost aprobată de Federica Mogherini, şefa Diplomaţiei Uniunii Europene.

Peter Michalko a mai activat în RM. El a fost în perioada 2007-2011 consilier politic al reprezentantului special al UE în RM Kalman Mizsei.

Michalko îl înlocuiește pe diplomatul finlandez Pirkka Tapiola, iar anterior această funcţie a fost deşinută de Dirk Schuebel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram