Încă o moarte suspectă în unul din izolatoarele politiei din Chișinău. Este vorba de un tânăr de 22 de ani, care cu o luna și jumătate în urma a fost găsit strangulat în celula sa, la doar doua zile de la reținere. TV8 a aflat despre acest caz de la avocatul Grigore Placinta. Acesta se întreabă cum a făcut rost tânărul de șireturile cu care s-a strangulat, dacă oamenii legii sunt obligați să verifice fiecare deținut. Cazul este investigat de Procuratura care a confirmat informațiile.

Dorin Lupan a fost reținut pe data 17 iulie, fiind cercetat pentru jaf. Pe data de 18 iulie, pe numele lui a fost emis mandat de arestare, iar cu o zi mai târziu, acesta a fost găsit spânzurat în celula sa din Izolatorul din sectorul Râșcani al capitalei. Apărătorul spune ca autoritățile erau obligate să inițieze o anchetă pe acest caz.

„Acolo unde s-a strangulat în celulă el era singur. Cu șireturi. Da șireturile tot el le-a ***, dar de unde a luat el șireturi, asta este o enigma. Chipurile el a fost etapat acolo pentru careva confruntări, să facă confruntări pe cauza penală și era singur în celulă, l-au lăsat singur”, susține avocatul familiei Lupan, Grigorii Plăcintă.

Atât avocatul, cât și sora tânărului decedat, susțin că în acea dimineață lui i s-ar fi făcut rău și a solicitat ambulanța.

„El s-a adresat că se simte rău și a chemat ambulanța, dar nu a venit ambulanța chipurile că el se preface”, mai adaugă avocatul

„Eu am fost în dimineața ceea să-i duc mâncare, măcar apă și nu i s-a permis. El a chemat salvarea, au văzut că lui îi este rău și nu mi-au permis să-i trimit măcar o sticlă cu apă”, declară Alina, sora lui Dorin Lupan.

Sora tânărului decedat mai spune că anterior tânărul a amenințat că se va sinucide din cauza unor probleme pe care le-ar fi avut cu poliția. Acesta anterior a mai fost judecat și condamnat pentru infracțiuni similare.

„A avut mai multe. El era în depresie, a avut mai multe probleme cu poliția. Și s-a speriat, nu știu ce s-a întâmplat, dar știu că el îmi spunea că o să facă așa pentru că probleme ceva cu poliția a avut. Vă rog să nu difuzați acest caz. Eu știu ce s-a întâmplat și sunt la curent cu toate”, a mai adăugat sora decedatului.

Rudele și vecinii băiatului nu cred că acesta ar fi fost în stare să-și pună capăt zilelor. „Am înțeles că a făcut un furt, cu un lănțișor. În ziua aceea a fost și sora lui la dânsul și i-a spus că totul o să fie bine, că o să iasă și peste 20 de minute l-au sunat și i-au spus că s-a spânzurat. Dar el așa ceva singur nu a putut să facă, oameni buni”.

„Noi aiși vecini suntem și am auzit că în celulă s-a strangulat. Altceva nu știm ce a făcut, ce, cum, aici el era băiat normal”, a mai adăugat cineva din vecini.

Cazul a fost documentat și înregistrat de procuratura municipiului Chișinău. Acuzatorii urmează să stabilească toate circumstanțele tragediei. Am solicitat o reacție și din partea IGP. Acolo ni s-a comunicat că șeful Inspectoratului se află într-o deplasare peste hotare, iar de astfel de cazuri se ocupa Procuratura. Nici ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, nu a răspuns la telefon pentru a comenta cazul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!