Spectacol inedit pe arena mare a Circului. Aceasta va prinde viață pentru o oră și jumătate în această duminică. Proiectul „Luminează Circul” va aduna oamenii la o piesă de teatru jucată de 41 de copii talentați de la „Teatrul Copiilor” și Școala de hipism.

Tinerii actori vor juca piesa „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, într-un spațiu cu totul diferit – într-un amfiteatru. Copiii își vor demonstra talentul actoricesc, vor cânta live, iar întreaga piesă va fi „împodobită” cu trei cai și cu multe acrobații.

„Copiii o să susțină și creeze un spectacol dramatic și printre ceea ce se va întâmpla ca subiect în acest spectacol vor fi intervenții de circ”, spune fondatorul Teatrul Copiilor, Alexandru Dicusar.

Arena Circului are 2000 de locuri. Clădirea are probleme mari, dar organizatorii garantează siguranța spectatorilor. În apropierea Circului vor face de gardă salvatorii, medicii și vor fi montate grupuri sanitare mobile, pentru că cele din circ sunt devastate.

„Cele mai mari probleme sunt camerele sanitare, care nu sunt organizate, sistemele antiincediu nu funcționează, sunt neajunsuri însa ne vom descurca”, menționează directorul circului, Igor Casap.

Organizatorii speră ca spectacolul să fie un început frumos pentru acest proiect inedit, iar Circul din Chișinău să reînvie. Costul unui bilet este de 50 de lei, iar jumătate au fost deja vândute.

„Cert este că cu acest eveniment noi vom acoperi toate cheltuielile pe care le-am făcut, pentru că s-au cusut costume, s-a închiriat sunet care apropo e foarte important”, susține Nicu Țărnă, coordonator al proiectului „Luminează Circul”.

„Mă bucur că pe lângă faptul că s-a reușit cu suportul multor donatori să organizăm acel concertul din vară când am dat un suflu sau lumină nouă Circului din Chișinău acum se vine cu un proiect axat pe teatrul pentru copii”, a declarat secretarul de stat, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol.

Este a doua încercare de a deschide arena mare a Circului pentru spectatori în ultimii 13 ani. În luna mai 2017 a mai avut loc un concert în incinta Circului cu implicarea mai multor actori și artiști autohtoni – tot cu scopul de a reînvia Circul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!