/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO. VIDEO/ Un cutremur cu magnitudinea 8 s-a produs în sudul Mexicului

08 septembrie 2017, ora 09:31

Nu există deocamdată rapoarte despre producerea unor eventuale pagube materiale.

Agenția de protecție civilă din Mexic a anunțat că acesta a fost cel mai puternic seism din această țară de după devastatorul cutremur de pământ din 1985 care a distrus numeroase clădiri și a ucis câteva mii de oameni.

Locuitorii din Ciudad de Mexico au ieșit pe străzi în pijamale, iar alarmele au început să sune imediat după seism, care s-a produs cu puțin timp înainte de miezul nopții, a precizat un martor, citat de Reuters. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe cartiere.

“Nu am fost niciodată într-o zonă în care pământul să se miște atât de mult. Prima dată am râs, dar apoi luminile s-au stins și nu știam ce să fac. Aproape că am căzut peste balustradă”, a spus Luis Carlos Briceno, un arhitect în vârstă de 31 de ani, care vizita orașul Ciudad de Mexico.

Epicentrul seismului s-a aflat la 123 de kilometri sud-vest față de orașul Pijijiapan, la o adâncime de 33 de kilometri.

Potrivit DPA, o alertă de tsunami a fost emisă pentru mai multe state din regiune — Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras și Ecuador—, a anunțat US Tsunami Warning Centre.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram