/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Chirtoacă a plâns în fața la CNA: „Eu deja sentința mi-am luat-o prin faptul că nu am familie și copii”

missing
08 septembrie 2017, ora 19:16

Dorin Chirtoacă a mers la Procuratura Anticorupție împreună cu avocatul său, pentru a primi ordonanța în noul dosar în care este acuzat de prejudicierea Primăriei cu aproape 66 de milioane de lei. Ajuns în fața reporterilor, vădit emoționat, aproape să plângă, primarul suspendat a spus ca lucrul la Primărie i-a stricat viața. Asta după ce, în 2016, Chirtoacă a reușit să se căsătorească și să divorțeze în mai puțin de 6 luni.

Starea mea de azi nu-i din cauza dosarelor… Eu deja sentința mi-am luat-o, prin faptul că nu am familie și copii, și există riscul să nu-i am de acum în acolo nici una, nici alta, din cauza la toate tâmpeniile acestea cu arestul și cu dosarele”, a declarat Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Capitalei.

După mai bine de o oră de discuții cu procurorii, Chirtoacă și avocatul său au declarat că noul dosar, ca și primul, este intentat ilegal. Primarul a menționat că el nu a încălcat legea, ci doar a executat hotărârile judecătorești.

Bănuiala care este adusă domnului Dorin Chirtoacă este neîntemeiată, este ilegală și după cum a spus și dumnealui, este un absurd, fiindcă acele tranzacții de împăcare pe care le invocă acuzarea de stat că ar fi incorect întocmite, ele sunt legale și sunt în vigoare și nu au fost anulate de instanța de judecată”, afirmă avocata Tatiana Iovu.

Adică pentru neexecutarea hotărârilor de judecată eu primesc amenzi de ani de zile și ați văzut și acum, 12 mii de lei amenzi, 3-4 amenzi acum venite în cutia poștală, iar pentru executarea hotărârilor de judecată, dosar penal. Cum dracu dar trebuia de procedat, ce trebuia de făcut, dacă și așa e dosar și așa e dosar. Ce trebuia de făcut, de tras un glonte în cap”, se întreabă Chirtoacă.

Recent, în cadrul unei emisiuni TV, liderul PL Mihai Ghimpu, a spus că în spatele arestării lui Dorin Chirtoacă și al lui Iurie Chirinciuc ar sta Vlad Plahotniuc. Pe de altă parte, fruntașul democraților, Andrian Candu, a menționat că acuzațiile liberalilor sunt lipsite de temei, în privința dosarelor penale urmând să se expună justiția. În prezent, primarul suspendat se află în arest la domiciliu, fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram