/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ „IRMA” se îndreaptă spre Florida. Miami ar putea fi distrus în proporție de 90%

missing
08 septembrie 2017, ora 18:10

Uraganul, de categoria 5, a lovit Insulele Turks și Caicos, după ce în Haiti și în Republica Domenicană a provocat pagube și inundații majore. Autoritățile din Puerto Rico au anunțat decesul a două persoane, iar o a treia a fost gasita moarta in Saint Martin, urcând numărul morților la cel puțin 16.

Insula Barbuda a fost distrusă în proporție de 95%. Aceasta se afla direct în calea uraganului „Irma”. La apogeu, vântul, care a suflat cu aproape 300 de kilometri pe oră şi vuia îngrozitor, a spulberat tot ce a întâlnit în cale. Containere metalice lungi de 12 metri au fost ridicate în aer şi aruncate la 100 de metri distanță.

Potrivit meteorologilor și oamenilor de știință, uraganul devastator „Irma” se va abate asupra Floridei duminică. Peste 500.000 de persoane au fost rugate să părăsească statul Florida, iar Miami se așteaptă să fie distrus în proporție de 90%. Și acesta nu este singurul pericol care îi paște pe americani. Potrivit presei, în Atlantic s-au mai format două uragane – unul dintre ele a ajuns deja la categoria 3 și tinde sa devină și mai periculos. În Haiti, uraganul a provocat inundaţii şi pagube semnificative. Insula nu a reușit încă să-și revină de pe urma cutremurului din 2010.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram