/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Prevenim suicidul ... cu bicicleta. Organizatorii și-au propus să sensibilizeze peste 100 de localități rurale în 2018

08 septembrie 2017, ora 17:16

Campania „Provocarea 100” lansată astăzi, cheamă instituțiile guvernamentale și cetățenii să susțină financiar cauza prevenirii suicidului.

Ne propunem să colectăm peste 30.000 de euro. Și apelul nostru astăzi este – „Ajutați-ne să ajungem în localități!”, acolo unde suicidul se aude cel mai dureros. Întrebarea este cine vor fi acei actori, care vor dori să susțină această cauză ca noi să scădem proactiv rata suicidului în RM”, a declarat Liuba Ceban, fondatoarea Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului.

Voluntarii spun că prin contribuția lor, își doresc să stopeze fenomenul suicidului în Republica Moldova.

„Este o cauză nobilă și chiar statisticile despre suicid au devenit și mai mari, mai groaznice și înfricoșătoare și chiar vreau să depun și eu un efort pentru a preveni și a stopa aceasta”, afirmă voluntara Dorina Mazgras.

Evenimentul va avea loc duminică, începând cu ora 9:00. Cicliști de toate vârstele sunt așteptați la Arcul de Triumf din capitală. Cursa se va încheia la havuzul din Grădina Publică „Stefan cel Mare și Sfânt”. Ulterior, la ora 11.00, va fi deschis programul „Arta pentru viață” cu activități interactive pentru copii, tineri și adulți. Campania „Provocare 100”, își propune ca, pana în 2018, sa sensibilizeze peste 100 de localități rurale. Ziua Mondială a Sucidului este marcată în fiecare an, la 10 septembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram